ma. jan 21st, 2019

Transgender verhalen gezocht!

Voor wie me een beetje volgt, heeft kunnen zien, dat het best lekker gaat. De facebookpagina groeit enorm snel en op de website komen steeds nieuwe artikelen voorbij.

Er staan alweer de nodige artikelen te wachten. Mijn streven is echter, om 3 artikelen per week te plaatsen. Als je vlug met me mee rekent zijn dat ca. 150 artikelen per jaar (!!!!!) Je moet er niet teveel over nadenken, ik niet in elk geval.

Maar ik weet waar ik het voor doe: voor JOU. Je bent op zoek naar informatie, herkenning. Anders was je hier niet.

 Misschien heb jij ook wel een verhaal te delen. Nou ja misschien, dat je een verhaal te delen hebt is zeker. Nog wel meer dan 1 ook. De vraag is natuurlijk of je dat wilt. Om de drempel wat lager te maken, wil ik uitleggen hoe ik te werk ga bij het schrijven van een artikel over een derde persoon.

De korte versie:

  • Je bepaalt hoe je verhaal geschreven wordt
  • Je leest het “eind”resultaat door
  • Je kunt dingen laten veranderen
  • Je beslist of het geplaatst kan worden of niet
  • Je beslist of dat anoniem gebeurd of niet
  • Bedenk je jezelf? Dan verwijder ik het alsnog van de website

We bepalen eerst of je een vragenlijst / interview wilt, of dat je zelf een verhaal gaat schrijven. Kies je voor een eigen verhaal dan ga je lekker in je eigen tempo aan de slag en stuur het naar me op als het klaar is. Kies je voor een vragenlijst (of interview) dan stel ik je vragen waar jij een antwoord op geeft….OF NIET. Je geeft alleen antwoorden op vragen waar jij je comfortabel bij voelt, de andere sla je gewoon over, geen uitleg, geen excuses, niks.

Misschien heb ik naar aanleiding van jou antwoorden nog aanvullende vragen.  Daarvoor geldt hetzelfde.

Uiteindelijk pas ik jou verhaal (waar nodig) aan of ik schrijf een artikel aan de hand van jou antwoorden. Dit stuur ik dan naar je toe. Je leest het op je gemak door, laat dingen aanpassen waar je niet achter staat en beslist dan of het geplaatst kan worden. Wil je dat niet? Even goede vrienden. Dan blijft het daar bij.

Mag het geplaatst worden, dan spreek ik met je af wanneer het artikel online gaat. Zodat je er niet ineens mee geconfronteerd wordt. Denk je na een tijdje; eigenlijk wil ik dit toch niet? Dan neem je contact met me op en dan haal ik het weer offline. Geen vragen! JIJ beslist!

Zoals je kunt lezen heb jij alle touwtjes in handen. Dat vind ik erg belangrijk omdat het niet niks is om je verhaal met de wereld te delen. Ook al doe je dat anoniem. Daarom wil ik dat de drempel zo laag als mogelijk is.

Want het is wel belangrijk dat jou verhaal vertelt wordt. Je kan er een ander mee helpen, zoals jij geholpen kan worden door iemand anders zijn verhaal.

Ik wil je dan ook vragen er eens over na te denken. Heb je nog vragen, mail me op chantal@transwereld.nl. Denk eraan:

JIJ MAAKT HET VERSCHIL!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.